www.belgium.be Logo of the federal government
Categorieën
Nieuws

Gov Buys Innovation wint Europese award!

Gov Buys Innovation wint Europese award!

Nido laat de flessen champagne knallen, want tijdens de uitreiking van de European Public Sector Award (EPSA) in Maastricht op maandag 29 november, viel Gov Buys Innovation (GBI) in de prijzen. Dit initiatief haalde zowaar de 2de prijs in de categorie “innovatie in de overheidsadministratie” binnen.

In deze categorie komen innovatie initiatieven van de overheid in aanmerking om maatschappelijke uitdagingen effectief aan te pakken. In totaal ontving EPSA 129 kandidaturen over drie categorieën.

Deze zilveren plak is volgens Nido de bekroning op de bijzondere aanpak van GBI. Daarnaast voelt het ook als een erkenning voor het intrapreneurschap, de verantwoordelijkheidszin en de autonomie die het innovatielab doet floreren, dankzij de steun van haar moederorganisatie FOD BOSA en de hele publieke sector. Wij hopen dat onze aanpak om experimenteren in de overheidssector mogelijk te maken andere laboratoria en overheidsdiensten in Europa en elders kan inspireren als tool voor innovatie.

“De komende jaren investeren we verder in #GovBuysInnovation om het zijn volle potentieel te laten benutten en nog beter het innovatiepotentieel van onze duizenden ambtenaren te ontsluiten.” 

Minister Petra De Sutter 

In een reactie op deze erkenning reageerde Minister Petra De Sutter als volgt: “Bij de overheid denken de meeste mensen niet spontaan aan innovatie. Wel dat is dus fout. Er zijn tal van voorbeelden van innovaties die door de overheid zijn geïnitieerd of ondersteund. Er zijn tal van ambtenaren die dagelijks nadenken hoe ze hun dienstverlening kunnen innoveren en verbeteren. Gov Buys Innovation faciliteert de federale overheid hierbij door gedreven ambtenaren en innovatie Belgische bedrijven elkaar te laten vinden. Ik ben dan ook erg trots op deze erkenning voor het innovatielab NIDO en dit platform. De komende jaren investeren we verder in #GovBuysInnovation om het zijn volle potentieel te laten benutten en nog beter het innovatiepotentieel van onze duizenden ambtenaren te ontsluiten. Keep up the good work! Mijn steun hebben jullie.

Bekijk het moment van de uitreiking en het dankwoord van Frédéric Baervoets, manager van het innovatielab Nido.