www.belgium.be Logo of the federal government
Categorieën
Nieuws

Meet Ema, de nieuwe aanwinst bij Nido

Meet Ema, de nieuwe aanwinst bij Nido


Ema Henniquiau

Ema Henniquiau startte op 1 februari haar stage bij Nido.
Als masterstudente in haar laatste jaar Bestuurskunde met specialisatie in Leading Public Sector Innovation aan de UCLouvain FUCaM te Bergen, zal ze drie maanden deel uitmaken van het team.

Om de zelfverzekerde jongedame wat beter te leren kennen, stelden we enkele vragen naar de beweegredenen van haar keuze voor Nido.

Heb je veel moeite moeten doen om een stageplaats te vinden?

Eerlijk gezegd niet. Frédéric Baervoets, het hoofd van Nido, gaf begin vorig jaar een presentatie over het innovatielab aan mijn universiteit. Meteen na zijn presentatie was ik gefascineerd door de missie van de dienst en de waarden die daarbij worden nagestreefd. Persoonlijk kon ik me helemaal vinden in de mentaliteit en de kwaliteiten die een vernieuwer in de openbare sector moet hebben. Geen haar op mijn hoofd dat er aan dacht om mijn stage nog ergens anders te doen. Mijn dag kon dan ook niet meer stuk toen mijn sollicitatie werd aanvaard.

Tijdens het gesprek herkende ik me vooral in de attitude en persoonlijkheid waarnaar men zocht, het profiel van een innovator.

Ema Henniquiau

Je sollicitatie werd aanvaard, maar hoe verliep het gesprek?

Voor het onderhoud was ik wel wat zenuwachtig. De verwachtingen lagen hoog, maar ik was zeker niet angstig. Al na de kennismaking met Frédéric en Laurien voelde ik me snel op mijn gemak. Tijdens het gesprek herkende ik me vooral in de attitude en persoonlijkheid waarnaar men zocht, het profiel van een innovator. Verandering aandurven, anders denken, rebel durven zijn, het vermogen om de regels te begrijpen die je wilt veranderen, dat zijn de zaken in het leven die me motiveren.

Welke zijn je verwachtingen?

Door deze stage hoop ik ervaring op te doen, maar vooral ook zin en tastbaarheid te kunnen geven aan wat ik tijdens mijn opleiding heb geleerd. Met name de cursussen die ik in het kader van mijn specialisatie heb gevolgd. Van nature hou ik van uitdagingen en ben ik zeer geïnteresseerd in de uitdagingen waar onze overheid voor staat. Werken bij Nido zou voor mij de perfecte kans zijn om vooruitgang te boeken op een gebied waarover ik gepassioneerd ben. De publieke sector heeft de naam om zeer gesloten te zijn, rigide bijna. Dat beeld zou ik graag helpen veranderen.

Verandering aandurven, anders denken, rebel durven zijn, het vermogen om de regels te begrijpen die je wilt veranderen, dat zijn de zaken in het leven die me motiveren.

Ema Henniquiau

Je werkt nu al enkele weken bij Nido. Klopt het beeld nog dat je had van Nido en de publieke sector?

Ja, zelfs beter dan ik me had voorgesteld. Vooral de taken die me werden toegewezen zijn heel fascinerend. Eerlijk gezegd verwachtte ik niet dat het werk zo aantrekkelijk en aangenaam zou zijn. Daarnaast ben ook echt blij om in zo’n dynamisch team te mogen werken met hele fijne collega’s. Helemaal wat ik in gedachten had, maar dan nog beter. (lacht)

Tot slot. De leden van het team hebben allemaal een ‘nickname’. Al een idee?

Hm… ze noemen me ‘the egg-crusher’… ik veronderstel vanuit mijn vastberadenheid en assertiviteit. (heimelijk lachje)

Veel succes!