www.belgium.be Logo of the federal government

Meet Martin, de nieuwe aanwinst bij Nido

Meet Martin, de nieuwe aanwinst bij Nido


Martin Roels

Martins Roels maakt vanaf 15 februari deel uit van het Nido-team.
Met een masterdiploma in arbeids- en organisatiepsychologie op zak, zet hij zijn eerste stappen in het professionele leven.

We stelden hem enkele vragen in de hoop wat meer te weten te komen van deze toch wel mysterieuze kerel.

Waarom wilde je solliciteren voor een job in de publieke sector?

Het heeft enkele maanden geduurd vooraleer ik de job heb gevonden die echt bij me paste. Eerst en vooral zocht ik binnen in een heel specifiek domein, om als preventieadviseur aan de slag te kunnen gaan. Aangezien ik hiervoor nog niet het specifieke vereiste diploma heb, is het heel moeilijk om in aanmerking te komen voor zo’n job. Nadien heb ik mijn interessegebied uitgebreid naar de publieke sector en vzw’s maar nog steeds binnen de HR-sector.

Eenmaal ik meer wist over Nido, haar projecten en haar authenticiteit, heb ik beslist om me kandidaat te stellen.

Martin Roels

Hoe kwam je dan uiteindelijk terecht bij het innovatielab van de overheid?

Heel simpel. Iemand heeft de vacature opgemerkt en me die opgestuurd met de opmerking dat het profiel perfect bij me paste. Toch heb ik niet meteen gesolliciteerd want ik wilde eerst meer weten over Nido, haar projecten en haar authenticiteit. Eenmaal ik daarover was gerustgesteld, heb ik beslist om me kandidaat te stellen.

Welke zijn je eerste indrukken en kloppen ze met het beeld dat je in gedachten had?

Dat beeld klopt volledig, al is het wel nog allemaal nieuw en ben ik nog niet echt van alles op de hoogte. Maar het klopt volledig met wat ik me had voorgesteld, zeker na het aangename sollicitatiegesprek met Frédéric en Laurien.

Je lijkt me een eerder introvert type, klopt dat?

Vooral in de werksfeer ben ik in het begin inderdaad eerder gereserveerd. Ik zal altijd eerst even aftasten hoe de sfeer zit om daarna wat extraverter uit de hoek te komen wanneer ik me meer op mijn gemak voel. In improvisatie – mijn belangrijkste hobby – is dit ook zo. Het kader wordt geschept en aan de hand daarvan pas ik me aan. Indien de ploeg eerder formeel is, pas ik me op een natuurlijke manier aan maar ik kan ook erg uitbundig zijn.

Wat denk je het team te kunnen bijbrengen?

De jeugdigheid! (lacht) Ik kan mijn creativiteit laten gelden en nieuwe ideeën aanbrengen, wat niet wil zeggen dat ik meer innovatie kan brengen dan de andere collega’s. Voor mij gaat het om nieuwe invalshoeken aan te reiken binnen het team. Een van de voordelen is dat alles hier nog vrij nieuw is en er veel ruimte is om te experimenteren. Op dat vlak heb ik wel veel verschillende kaarten die ik kan uitspelen.

Er is veel ruimte om te experimenteren. Op dat vlak heb ik wel veel verschillende kaarten die ik kan uitspelen.

Martin Roels

Wat is er jou echt opgevallen hier bij BOSA?

Iets waar ik heel veel over hebt gepraat eenmaal ik het me realiseerde, was de automaat met warme chocolademelk. (lacht) De aanwezigheid van warme chocolademelk heeft me echt blij gemaakt. Ik ben er nog niet uit welke de beste variëteit is (chocolat, deluxe of wiener mélange), maar het is zeker mijn intentie om dit de komende dagen uitgebreider te gaan onderzoeken. Misschien moeten we hier eens een ‘blind test’ voor organiseren. Ik weet zeker dat dit binnen het team moet kunnen, aangezien de sfeer onder collega’s heel los is en er andere chocomelkliefhebbers zijn. Informeel maar toch serieus en correct.

Je valt ook op met je weelderige haardos. Vanwaar die keuze?

Ik experimenteer graag. Mijn haar is nooit hetzelfde, gewoon omdat ik graag varieer. Wanneer ik het beu ben, dan verander ik. Zo heb ik al een hanenkam, een kale kop en een nektapijt gehad. Voor dit laatste kapsel heb ik anderhalf jaar met een gekleurd nektapijt rondgelopen. Zoals je ziet heb ik al verschillende ‘haarpogingen’ ondernomen. (lacht) Het verbaast me nu niet dat mijn collega’s de nickname “suprise egg” hebben gekozen voor mij.

Waarop ga je op werken?

Mijn taak zal hoofdzakelijk bestaan uit het mee organiseren van de Federal Innovation Award, erkenningen die voor het eerst wordt uitgereikt aan innovatieve initiatieven binnen de publieke sector en het stimuleren van nieuwe innovatietrajecten aan de hand van challenges binnen de overheid .

Veel succes!